Geleceği Yazanlar
Dijital Müzik Devrimi ve Turkcell Müzik Maratonu
Gelişen teknolojinin hayatlarımızdaki her alanı değiştirdiği gibi, müzik dinleme alışkanlığımızı da şekillendirdiği yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Tükenmez kalem - kaset ilişkisini kurabilen son nesil olan bizler, Compact Disk'lerden m&uum...
Gelişen teknolojinin hayatlarımızdaki her alanı değiştirdiği gibi, müzik dinleme alışkanlığımızı da şekillendirdiği yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Tükenmez kalem - kaset ilişkisini kurabilen son nesil olan bizler, Compact Disk'lerden müzik dinlerken kendimizi birden İnternet üzerinden MP3 paylaşma mucizesinin ortasında bulduk. Bir sonraki nesil şık, zarif ve havalı cihazlar üzerine MP3 indirme ve dinlemenin yasal hale gelmesinin zevkini çıkarırken, değişim ve teknoloji bunu da çok çabuk tüketerek hayatlarımıza çevrimiçi müzik dinlemeyi soktu.
Türkiye'deki en büyük iki çevrimiçi müzik servisine sahip olan Turkcell, dijital müzik çağını hızla yakalamış yüksek teknolojisinin tüm olanaklarını kullanıcılarının hizmetine sundu. Yabancı müzik kataloglarının yanında en geniş yerli kataloğuna sahip yasal müzik dinleme platformları olarak Turkcell Müzik ve fizy, Turkcell kullanıcılarına farklı üyelik modelleriyle, mobil internet ve Wi-Fi üzerinden kesintisiz müzik dinleme ve indirme olanağı sağlıyor.
Dijital müzik
Geçtiğimiz birkaç yılda, Türkiye pazarına küresel oyuncuların da girmesi rekabeti artırdı ve müzik servislerinin farklılaşmak için yeni arayışlara girmesine sebep oldu. Artık sevdiğimiz bir şarkıya binlerce farklı mobil uygulama üzerinden yasal yollarla ulaşabilir, dinleyebilir ve indirebilir duruma geldiğimiz bu günlerde, öncü müzik servisleri kullanıcılarına sundukları arayüzleri, kullandıkları teknoloji ve altyapılarındaki özellikler sayesinde farklılık yaratma yarışına girdiler.
Turkcell'in Geleceği Yazanlar projesi kapsamında yarattığı genç ve dinamik mobil uygulama geliştirme ekosistemi tam bu noktada müzik sektörü için bir katma değer olarak karşımıza çıkıyor. Girişim denemelerinin ve yeni fikirlerin milyonlarca insan tarafından anında denenebilmesinin ve bir değere dönüşmesinin an meselesi haline geldiği çağımızda, bizler de Turkcell Muzik Maratonu ile ekosistemimizdeki oyuncularımıza fikirleri ile dijital müzik sektöründe fark yaratma imkánı sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Turkcell Müzik Maratonu'nda son düzlük
Peki, neler yaptık? 20-21 Aralık tarihleri arasında 50'den fazla projenin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Turkcell Muzik Kod Geliştirme Etkinliği'nde birbirinden değerli fikirler dinledik. 26 saat süren kod geliştirme etkinliği sonunda bu fikirlerin birer mobil uygulama ya da platforma dönüşmesinin ilk adımları atıldı. 29-30 Ocak tarihlerinde ara jüri değerlendirmeleri sonucu finale kalan 15 proje, 23 Şubat'ta jüri karşısına çıkıp son kez sunumlarını yaparak bu yarışı tamamlayacak.
İlk üçe giren projeleri bekleyen değerli hediyelerin yanında, bir ekibimiz müzik sektörünün en önemli konferanslarından biri olan MIDEM'e gitme şansı yakalayacak.
Geleceği Yazanlar ekosisteminde belirli bir konu üzerine yapılmış ve Turkcell tarafından müzik altyapısına erişim verilen ilk maraton olan Turkcell Müzik Maratonu'nda yola çıkarken "Neden Türkiye'den Dünya çapında fark yaratabilecek bir fikir veya uygulama daha çıkmasın ki?" demiştik. Çok uzağa gitmemize gerek yok. 2010 yılında fizy, dijital dünyanın en önemli ödüllerinden biri olan Mashable Awards'ta "En iyi Müzik Keşfetme Servisi" kategorisinde güçlü rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandı ve Türkiye için gurur verici bir ödülü ülkemize getirdi.
Turkcell olarak her zaman teknolojiye veya sektöre yön verecek, fark yaratacak tüm girişim ve çalışmaların arkasında olmaktan gurur ve mutluluk duyuyor, finale kalan projelerimize başarılar diliyoruz.