Oyun

Hayatta Kalabilmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Tohumlarını, Geleceği Yazanlar Mobil Oyun Atölyeleri, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG) ve Turkcell Geleceği Yazanlar sosyal sorumluluk projesinin birlikte ortaya koyduğu bir oyun geliştirme eğitim programında atmış ve orada eğitimler süresince hayatta kalıp büyümesini sağlad&#...

Ayşe Özdemir |

02.07.2014

Tohumlarını, Geleceği Yazanlar Mobil Oyun Atölyeleri, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG) ve Turkcell Geleceği Yazanlar sosyal sorumluluk projesinin birlikte ortaya koyduğu bir oyun geliştirme eğitim programında atmış ve orada eğitimler süresince hayatta kalıp büyümesini sağladık. Şimdi ise Seed Ing için toprağın üstüne çıkma vakti.

Seed Ing'in tohumlarının atılış hikâyesini diğer hikâyelerden ayıran özelliği, onun tohumlarını atanlarda ve tohumlarının atıldığı organizasyonda gizli. O tohumu önce toprağa atan ve sonra büyütenler; WiaWorlds adıyla organizasyona katılan Durmuş Ali Çöllü, Bertan Uçar ve Umut Özkan'dı. Durmuş Ali, 2013 yılı Microsoft Türkiye Açık Akademi Ödülleri kazananıydı ve oyun geliştirici ve yazarıydı. Bertan ise bu oyunun animasyon ve çevre artistiydi. Umut ise oyunun kullanıcı arayüzünü tasarladı. Seed Ing'in tohumlarının atıldığı yer ve organizasyon ise Turkcell Geleceği Yazanlar Mobil Oyun Atölyeleri etkinliklerinin Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG) ayağıydı.

8 Mart–12 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik sonucunda Turkcell'in seçtiği iki oyundan birisi oldu ve bu şekilde gün yüzüne çıkmayı başarabildi. Geleceği Yazanlar Mobil Oyun Atölyesi eğitimine toplamda 396 kişi başvurmuştu, bunlar arasından oyun geliştirme konusunda belli adımlar atmış ve bu konuda deneyimleri olan 37 kişi seçildi. 6 hafta boyunca gerçekleşen bu eğitimde, katılımcılar, hafta sonlarında yerli ve yabancı uzmanlardan kapsamlı dersler aldı. Hafta içleri ise, kendi oyun fikirlerini sektörden profesyonellerin danışmanlık yaptığı bir takıma anlatarak aldıkları yorum ve tavsiyeler ile oyun fikirlerini geliştirdi.

Mobil oyun atölyesine katılamayıp eğitimleri almak isteyenler, Geleceği Yazanlar platformunda "Oyun Geliştirme 101" ve "Oyun Geliştirme 201" derslerini tamamlayabilir.

Mutlu olarak, sevdiklerimizle birlikte yaşadığımız yerlerden ayrılmak zordur. Hele ki bizi bu diyarlardan ayırmak isteyen güçler varsa... Karakterimiz Ing, ailesiyle birlikte mutlu mesut yaşarken, rüzgârın sert esmesinden ötürü yaşadığı yerden kopmuş ve uzak diyarlara sürüklenmiştir. Bu sert geçen sürüklenme sırasında, her şeyini kaybetmiş ve hayatta kalabilmek için verimli bir ortam aramaktadır. Hayatını ve neslini devam ettirebilmek için bulduğu verimli alanlarda çiçek açarak, yolculuğunu devam ettirmeye çalışır.

Oyunumuzdaki amacımız, karakterimiz Ing ile yapabildiğimiz kadar çok çiçek açtırıp, daha ilerilere gitmek. Biz bunları yaparken, rüzgârın sessiz ve sakin kalacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Ing'in mutlu olabilmesi için, tilt hareketiyle ya da ekran tuşlarını kullanarak Ing'i kontrol edebilir ve Ing'i ışık hüzmesi olan alanda, altında belirtilen süre boyunca tutmanız gerekiyor. Çiçek açtıktan sonra bir sonraki tepeye ilerleyip, gidebildiğimiz en uzağa ilerlemek yeterlidir.

Ing'i mutlu etmek için Google Play Store'dan ya da App-Market'ten Seed Ing'i indirmeniz yeterli olacaktır. Rüzgârın etkisini sakın unutmayın...

Ayşe Özdemir |

02.07.2014

Yorumlar