Mobil Dünya

Nuvia ile Akıllı Evler

2014 yılının sonlarında Nuvia tarafından piyasaya sürülen akıllı termostat Cosa, ülkemizdeki bir milyon evdeki kombiye uzaktan yönetilerek tasarruf sağlama özelliği eklemeyi hedefleyerek yola çıktı. Bugün gelinen noktada yüzlerce memnun müşteri ve bir o kadar da tasarruflu biçimde...

2014 yılının sonlarında Nuvia tarafından piyasaya sürülen akıllı termostat Cosa, ülkemizdeki bir milyon evdeki kombiye uzaktan yönetilerek tasarruf sağlama özelliği eklemeyi hedefleyerek yola çıktı. Bugün gelinen noktada yüzlerce memnun müşteri ve bir o kadar da tasarruflu biçimde kullanılan kombi var.

Arasında kablosuz iletişim kuran iki parçadan oluşan Cosa, kombinin termostat sistemine müdahale edebiliyor. İnternet'e bağlanan ve akıllı telefon veya web üzerinden kumanda edilebilen termostat kısmı ise sıcaklığını kontrol etmek (veya referans almak) istediğiniz odada duruyor. Bu şekilde kombinizin istediğiniz zaman devreye girmesi ve evinizi sürekli istediğiniz sıcaklıkta tutulması sağlıyor.


Nuvia'nın kurucuları: Cem Gül ve Emre Erkin.

Yakın zamanda Cosa ürününü çok daha geniş bir kitleye farklı özelliklerle şekillendirerek taşımayı hedefleyen Nuvia ekibinden bugüne kadarki geliştirme sürecini, ürünün piyasaya nasıl sürüldüğünü ve yaşadıkları zorlukları dinliyoruz.