Geleceği Yazanlar

Uygulama Maratonu'nda Sırada Neler Var?

5-6 Nisan tarihlerinde Turkcell'in ARGE merkezi Teknoloji Plaza'da gerçekleştirdiğimiz Kod Geliştirme Etkinliği ile Türkiye'nin 17 farklı şehrinden gelen 141 geliştirici ve bu geliştiriciler ile 6 hafta boyunca birebir ilgilenecek 42 danışmanı ağırladık. Toplamda 26 saat süren etkinliğin ard...

Orhan Bayram |

10.04.2014

 

5-6 Nisan tarihlerinde Turkcell'in ARGE merkezi Teknoloji Plaza'da gerçekleştirdiğimiz Kod Geliştirme Etkinliği ile Türkiye'nin 17 farklı şehrinden gelen 141 geliştirici ve bu geliştiriciler ile 6 hafta boyunca birebir ilgilenecek 42 danışmanı ağırladık.

Toplamda 26 saat süren etkinliğin ardından dün itibariyle ekip-danışman eşleşmesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Cumartesi-Pazar ekiplerden ve danışmanlardan aldığımız geri bildirimler sonrası projeye katkı sunabilecek, süreç boyunca ekiple birebir görüşecek danışmanları ekiplerle eşleştirdik.

Danışmanlardan haftalık olarak ekiplerle bir araya gelmelerini bekliyoruz. Bu hafta ilk toplantıyı yapmalarını, ilk çalışmalar sonrasında ekiplerin durumunu, 9 Mayıs'ta gerçekleşecek ara jüriye kadar uygulama ile ilgili geri bildirimlerini verecekleri ilk görüşmeyi gerçekleştirmelerini istiyoruz. Tüm ekipler ve danışmanlardan toplantı ile ilgili de yorumları alıyor olacağız.

Ekip-Danışman görüşmeleri paralelinde daha önce bahsettiğimiz ekosistem buluşmalarını da düzenliyoruz. Mobil uygulama yaşam döngüsünün ele alınacağı buluşmalar, Geleceği Yazanlar üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

İlk ekosistem buluşmasını 12 Nisan Cumartesi 11.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. İlk ekosistem buluşmasında "0'dan 100'e Mobil Uygulama Geliştirme Süreçleri" sunumu ile Esat Belhan (Turkcell), "Mobil Uygulama Geliştirme – Proje Aşamaları" sunumu ile Ozan Uysal (Appcent), "Kullanıcı Deneyimi ve Kullanılabilirlik" sunumu ile Özgür Zan (Done) ve Mustafa Dalcı (Userspots) konuşmacı olarak yer alacaklar.

Sınırlı bir kontenjanımız olduğu için öncelikle maraton katılımcılarına açık olacak bu etkinliğe, tüm Geleceği Yazanlar üyeleri başvurabilecek.

Orhan Bayram |

10.04.2014

Yorumlar