Buraya kadar geldiğinize göre temel gereksinim olan Java Development Kit'i (JDK) kurma görevini yerine getirmiş olmalısınız. Bundan sonrasında Java uygulamalarını daha hızlı geliştirmek için bir tümleşik geliştirme ortamı (Integrated Development Environment) kullanmanız gerekiyor. Tümleşik geliştirme ortamlarıyla kolayca proje oluşturabilir, kod yazarken yardım alabilir, renklendirilmiş kodlarla kodunuza daha kolay hakim olabilir, hata durumlarını önceden fark edebilirsiniz.
Standart Java uygulamaları geliştirmek için Eclipse
Android 101 eğitim içeriklerinde Java programlama dili üzerine yoğunlaşacağınız için standart Java uygulamaları geliştirmenize yardımcı olacak Eclipse'i kullanacağız. Bu yüzden Java dilini öğrenirken Eclipse'i kullanmanızı ve Android uygulaması geliştirmeye başladığınızda da Android Studio'yu kullanmanızı öneriyoruz.
Java öğrenirken Eclipse yerine NetBeans, IntelliJ IDEA gibi farklı IDE'leri de tercih edebilirsiniz.
Ne zaman Android Studio kullanmaya başlayabilirsiniz?
Android projeleri için uzun süre kullanılan Eclipse IDE'si, yerini daha esnek ve geliştiricilere çok daha fazla olanak sunan Android Studio'ya bıraktı. Bu nedenle Android uygulaması geliştirmeye başladığınız Android 201 bölümünde geliştirme ortamı olarak Android Studio'yu kullanabilirsiniz. Android Studio'nun nasıl kurulacağını yine Android 201 bölümündeki eğitim içeriklerinde bulabilirsiniz.
Sıradaki eğitim içeriğinde Eclipse tümleşik geliştirme ortamının (IDE) Windows, Mac OS X ve Linux ortamlarında nasıl kurulduğunu görebilirsiniz.