1. Kısım - Uygulamanın tanıtımı
Amazon Book Store uygulamasını tasarlamadan önce uygulamanın amacını, işlevlerini ve çalışma mantığını anlayacağız.
2. Kısım - Kullanıcı arayüzü tasarımı
Bu bölümde, uygulamamızı oluşturup kullanıcı arayüzünü tasarlamaya başlayacağız. Barcode Scanner ve TinyWebDB bileşenlerinden bahsedeceğiz.
Bileşenleri bir bir düzen içinde tasarım ekranına yerleştireceğiz. Amazon API'sinin nasıl çalıştığından bahsedeceğiz.
3. Kısım - Fonksiyonların bloklar ile tasarlanmaya
Bu bölümde, uygulamamızın tasarımından sonra ilk düğmemizin işlevlerini yerine getirebilmesi için kod bloklarımızı tasarlamaya başlaycağız. TinyWebDB, getValue ve gotValue olaylarından bahsedeceğiz. Bölüm sonunda tasarladığımız uygulama, kelime araması yapabilecek hale gelecek.
4. Kısım - Kitap kodu (ISBN) ile kitap arama fonksiyonunun tasarlanması
Amazon'da kelimeyle arama yapabilme işlevinden sonra, uygulamamızın ikinci fonksiyonu olan ISBN kodu kullanarak kitap aramasını tasarlayacağız.
5. Kısım
Önceki bölümde ISBN kodundan bahsetmiştik. Bu kitap kodlarını uygulamaya kendimiz girmek yerine, telefonumuzun kamerasıyla kitapların barkodlarını okutarak ISBN koduyla arama yapabiliriz. Bunun için barkod tarayıcısı bileşeninden faydalanacağız. Uygulamamızın barkod okuma işleminin çalışabilmesi için telefonumuzda bu işlemi yapacak olan temel sistem kurulu olmalıdır. Bu herhangi bir barkod ya da QR kod (kare kod) okuma uygulaması olabilir.
6. Kısım - Sunucudan elde edilen verileri düzgün biçimde listelemek
Son bölümde, Amazon sunucularından elde edilen verileri bölümlere ayırıp, daha anlaşılır bir biçimde label (etiket) bileşenimiz üzerinde gösterilmesini sağlayacağız. Bunun için TinyWebDB.gotValue olayımızın içinde olan bir foreach döngüsünden faydalanacağız.
Uygulamanın APK'sını indirmek için QR kod okutabilir ya da aşağıdaki düğmeleri kullanabilirsiniz.