Oyun Programlama

Oyun Geliştirme

DERS PROGRAMI
Oyun Geliştirme 101 Ders Programı

Prodüksiyon

Lisans: Creative Commons 26.11.2020 tarihinde güncellendi
Bakabileceğiniz Etiketler: Eğitmen: Geleceği Yazanlar Ekibi

Bu eğitimde oyun prodüksiyonunun aşamalarını inceleyeceğiz.

  1. Oyun Geliştirmede Ön Prodüksiyon: Ön prodüksiyon aynı zamanda dizayn fazı olarak bilinir. Ön prodüksiyonda belli süreç ve tekniklere yer verilmektedir. Projenin planlamasının yapıldığı fikir aşaması, konsept geliştirme ve başlangıç tasarımı belgesinin oluşturulmasını anlatan eğitim videosu ile bu kavramları netleştireceksiniz.
     
  2. Oyun Geliştirmede Prodüksiyon ve Sonrası Pratikleri: Prodüksiyon oyun geliştirmenin ana aşamasıdır ve tüm takım sürece dahil olur. Programcı kaynak kodu yeniden yazar, sanatçı oyun varlıklarını yeniden konumlandırır, ses mühendisi ses efektlerini geliştirir, seviye tasarımcısı oyun seviyelerini yeniden düzenler, metin yazarlarının oyun metinlerini geliştirir. Bu sunumda prodüksiyon süreçlerini ve prodüksiyon sonrası teknikleri bulacaksınız.
     
  3. Oyun Fikrimi ve Kendimi Çok Kısa Nasıl Anlatırım?: Bir oyun mu geliştiriyorsunuz? Peki bu oyunu hayata geçirmek için yeterli bütçeniz var mı? Bu eğitimde, oyun fikrinizi ilgili kişilere birkaç dakika içinde Elevator Pitch kavramıyla nasıl etkileyici biçimde anlatacağınızı öğreneceksiniz.
     
  4. Fikirden Ürüne Oyun Geliştirme Süreci: Bu eğitim sayesinde oyun geliştirme sürecinin nereden başladığını, nereye gideceğini ve vizyonunun nasıl geliştirilmesi gerektiğini öğrenecek ve kendi oyun fikrinizde bu tekniği geliştirebileceksiniz.
     
  5. Scrum Metoduyla Çalışmak: Bu eğitimde yazılım mühendislerinin sık kullandığı bir metot olan ve karmaşık projelerin yönetim çatısı olan Scrum kavramının ne demek olduğu, faydaları, scrum üyeleri, bu üyelerin rolleri, sprint kavramı, scrum toplantıları anlatılmaktadır. Scrum metoduyla çalışarak oyunlarınızı daha hızlı ve kaliteli şekilde geliştirmeyi öğreneceksiniz.
     
  6. İlk Bakışta Oyun Döngüleri: Bu eğitimde “core loop” kavramından, bu kavramın öğelerinden ve dokunduğu noktalardan bahsedilmektedir. Bu eğitimi tamamladıktan sonra kendi oyun fikrinizin core loop şeması çıkarıyor olacaksınız.