Kişisel Sayfaları
İlgi Alanları
İş Tecrubesi
Eğitim Geçmişi
Sertifikalar & Başarılar
Kullanıcıya ait test sonucu bulunmamaktadır.
Dil Becerileri
Son Forum Aktiviteleri
36Servara istekte bulunma sadece bir kereliğine
Kişilere vereceğimiz cihazlar var. Bu cihazlara uygulamayı yükledim. Servis ve Broadcast Receiver kullanarak arkaplanda bazı işlemler yapıyorum. Kullanıcı uygulamayı bir kere çalıştırdığında arkaplanda işlem yapabiliyorum. Fakat uygulama hiç açılmazsa bu işlemleri yapmadığını fark ettim. Aşağıdaki kodları kullandım. Uygulama daha önce hiç açılmamışsa broadcastin aktif olması mümkün mü?
http://khurramitdeveloper.blogspot.in/2013/06/start-activity-or-service-on-boot.html
Ayrıca yapmak istediğim şu, verilen cihazda kullanıcı telefonu açtığında ve internete ilk bağlı olduğu anda servera request yollaması. Burada bazı bilgiler alınacak. Eğer request gerçekleşirse daha sonra hiç request olmuyacak.Aktivasyon yapılacak.
Volley Kütüphanesi uygulama durdu hatası
Volley kütüphanesi kullanıyorum. Program açıldığında mac adresine göre istekte bulunuyorum.Json ile veride çekiyorum. 1 sn bile sürmüyor. Ama bu işlem aşağı yukarı 10 denemede bir program crash oluyor. Maalesef uygulama durdu hatası alıyorum. Acaba neden olabilir.
Admob reklam içeriği
Uygulamama admobdan reklam veriyorum. Admob ve adsenseden reklam içeriğinde arkadaşlık ve cinsellikle ilgili olanları devre dışı bıraktım. Böyle olmasına rağmen hala bu tür reklamlar geliyor. Ne yapmam gerekiyor.
string dosyasında türkçe karakter sorunu
String klasöründe türkçe karakter kullanınca hata alıyorum. Mesela şöyle bir string yazıyorum.İMKB'nin adı BIST (Borsa İstanbul) olarak değişti. Daha önce hiç sıkıntı olmamıştı. Bilgisayarı formatladıktan sonra farklı eclipse sürümüne geçtiim. Eski kullandığım sürümdeki projeyi importladım yeni sürümüne. Eskiden kullandığım türkçe karakterlerde sıkıntı yok proje çalışıyor ama üzerine ekleme yapınca olmuyor.
hata mesajı
[2014-08-10 16:06:01 - KPSS2014] C:\Users\EMRE\Desktop\ANDROİD ÇALIŞMALAR\KENDİ ANDROİD UYGULAMALARIM\KPSS2014\res\values\strings.xml:661: error: Apostrophe not preceded by \ (in Ä°MKB'nin adı BIST (Borsa Ä°stanbul) olarak deÄŸiÅŸti.
[2014-08-10 16:06:01 - KPSS2014] )
[2014-08-10 16:06:01 - KPSS2014] C:\Users\EMRE\Desktop\ANDROİD ÇALIŞMALAR\KENDİ ANDROİD UYGULAMALARIM\KPSS2014\res\layout\ekonomik.xml:11: error: Error: No resource found that matches the given name (at 'text' with value '@string/gunceleko').
Google Play para veriyor mu?
Sorum şu playe ücretsiz ve reklamsız uygulama yükledik.Atıyorum 100000 veya daha fazla indirme aldı. Bundan para alabiliyor muyuz?
Android Sepet Uygulaması
http://www.androidhive.info/2012/01/android-json-parsing-tutorial/
Bu örneği inceleyebilirsin. Bu örnekte json dosyası bu adreste http://api.androidhive.info/contacts/
Eğer kendi localindeki json dosyasına erişmek istiyorsan. bilgisayarına local sunucu kurarsın. Iıs kurulumu http://carme.cs.trinity.edu/thicks/Tutorials/IIS-Install-Win-8/IIS-Install-Win-8.html
Iıse json dosyasını atıcaksın. Nereye atacağını yukarıdaki link gösteriyor.
Telefonun ile bilgisayarın aynı ağda olucak ve mobil uygulamanda sunucu adresi olarak bilgisayarının ipv4 adresini yazıcaksın.
Yukarıdaki anlatımda örnek url şu şekilde, private static String url = "http://api.androidhive.info/contacts/";
senin urlin şu şekilde olmalı url = 192.168.1.36/test.json
192.168.1.36 benim ip adresim localde. bağlantın koptuğunda ip adresin değişir. Ip adresin değişirse kodunda da değiştirmeyi unutma.
Android Sepet Uygulaması
Weble iletişime geçmen için rest servis kullanabilirsin. Android rest servis kullanımı diye araştırırsan fazlaca örnek bulabilirsin.
Mesela sepeti mobil appda göstericeksen şöyle bir şey yapman gerekiyor.
Cihazın sunucuna request atar (örnek url: www.test.com/api/getBasket) Buradan sana bir response gelir. Genelde json çıktılar kullanılır. Gelen json verileri parse edersin. Uygulamanda gösterirsin. Sepetteki siparişleri de farklı bir url kullanabilirsin (örnek url: www.test.com/api/order)
Örnek url ler senin restful servislerin olabilir. Burada back-end kodlarını yazmalısın. sepeti görüntülerken bu urlde veritabanına bağlanıp ürünlerin içeriğini resmini gibi bilgileri alıp json formatta response olarak dönebilrsin.
Sipariş verirken fiyatını adet miktarı gibi verileri yollayıp veritabanına kaydedebilrisin.
Ben back-end tarafında genelde asp.net web api kullanıyorum.Diğer programlama dillerinin de restful kütüphanelri bulunmaktadır
Ben genelde appin weble iletişime geçmesi için retrofit kütüphanesi kullanıyorum.
Örnek kullanımlar:
https://www.mobilhanem.com/android-retrofit-kullanimi/
http://www.androidhive.info/2016/05/android-working-with-retrofit-http-library/
Impersonation policy (Kimliğe Bürünme ve Fikri Mülkiyet)
herhangi bir api kullandınız mı proje için?
Android hava durumu uygulaması için en iyi gelir seçeneği
Admob kullanmanız faydanıza olacaktır. Uygulamanızın tasarımına göre banner ve geçiş reklamı kullanabilirsiniz. Bu arada admob yeni bir reklam geliri sistemi duyurdu. Buna göre kullanıcıların konumuna göre reklam gösterilecek.
Admobun sitesinden bir açıklama
Mobil uygulamaların benzersiz özelliklerinden biri de konum farkındalığıdır. Mobil cihaz kullanıcıları cihazlarını gittikleri her yere yanlarında götürür. Uygulamanıza konum farkındalığı özelliği ekleyerek kullanıcılara sunulan deneyimin içerikle daha bağlantılı olmasını sağlayabilirsiniz. Aynı durum mobil reklamlar için de geçerlidir. İş kullanıcılara reklam sunmaya geldiğinde, konuma dayalı reklamlar genellikle kullanıcının ihtiyaçlarıyla daha alakalıdır ve daha iyi performans gösterir.
Telefon Rehberini Alma
Rehberdeki numaraları almayı sağlayan api de bir sıkıntı var benim araştırdığıma göre. En azından stackoverflow da öyle yazıyordu. Modellere göre farklı uri yazabiliyorsunuz. O zaman sadece telefondan veya sadece simden numaraları çekebiliyorsunuz. Cursor ile sorgu yaparsanız sim whatsapp telefon karışık gelir. Onda da tekrarlı numaraları filteyebilirsiniz.