Kişisel Sayfaları
İlgi Alanları
Hakkında
1987 yılında Manisa'nın Linyit Kömürü ile adını duyurmuş Soma ilçesinde dünyaya gelmişim. Üniversite eğitimime kadar Soma'da yer alan Madenciler İlköğretim Okulu ve Rıfat Dağdelen Anadolu Lise...
1987 yılında Manisa'nın Linyit Kömürü ile adını duyurmuş Soma ilçesinde dünyaya gelmişim. Üniversite eğitimime kadar Soma'da yer alan Madenciler İlköğretim Okulu ve Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi'nde eğitim gördüm. ÖSS'de İTÜ Bilgisayar Mühendisliğini kazandım ve bir İstanbul macerası başladı. 2011 senesinde Bilgisayar Mühendisliği Programından mezun oldum ve 2012-2013 Güz döneminde aynı programda yüksek lisansa başladım, devam ediyorum.
İş Tecrubesi
Eğitim Geçmişi
Sertifikalar & Başarılar
Kullanıcıya ait test sonucu bulunmamaktadır.
Dil Becerileri
Son Forum Aktiviteleri
190Kullanıcıya ait forum aktivitesi bulunmamaktadır.
tools:context Nedir?
Merhaba Efe,
Geliştirme araçlarına yardımcı olmak için kullanılıyorlar. O attribute ya da nitelik sayesinde eclipse ya da android studio o layout dosyasının hangi activity ile ilişkili olduğunu anlayabiliyor ve böylece ek özellikler sunması mümkün oluyor.
Muhtemelen derlenme anında ignore ediliyordur.
Android Sürüm Kodu
[code]<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
package="xxx"
android:versionCode="79"
android:versionName="8.2" >[/code]
Version Name kullanıcıya görünen versiyon adıdır. Teknik olarak versiyon bilgisi versionCode (3. satır)özelliği tarafından belirtiliyor.
VersionCode integer bir değer tutar bu arada o yüzden 1.1 verememen gerekiyor diye düşünüyorum. 1 arttırabilirsin Store'a göndereceğin apk dosyasını oluşturmadan önce. VersionName özelliğine istediğin metni yazabilirsin 1, 1.0, 1.0 BETA, Yeni 2.3... Muhtemelen bir karakter limiti vardır.
projects de eksik olan dosyalar
CTRL+3 sonrasında "Package Explorer" aratıp seçmeyi denermisin?
Windows Phone için hangi veritabanı
O kadar çok kaydın varsa belki de mobil cihaz üzerinde tutmamalısın veriyi. SQLite birçok mobil platformda yaygın olarak kullanılıyor.
Veritabanı şemanını optimize etmeyi deneyebilirsin bence client uzerinde tutman gerekiyorsa.
tasarımda ekran yoğunluğu problemi
res klasörü altındaki klasörler ekran çözünürlüğü, orientation gibi bir çok kritere göre farklılaştırabiliyorsun. Ve sistem otomatik olarak uygun olan resource'u seçiyor. Örneğin main_activity.xml için iki ayrı dosya oluşturup aşağıdaki gibi klasörlere koyduğunda, tabletler için layout_sw600dp altındaki, telefonlar için layout klasörü altındaki kullanılır.
res/layout/main_activity.xml # For handsets
res/layout-sw600dp/main_activity.xml # For tablets
http://developer.android.com/guide/practices/screens_support.html
http://developer.android.com/guide/practices/screens_support.html#DeclaringTabletLayouts
http://developer.android.com/training/multiscreen/screensizes.html