Abdullah Bey
Probleminizin cevabı kuracağınız ve çalışacağınız ortama göre değişecek. Önce bazı teknik detayların ayrıntısını gözden geçirelim:
WEB SİTESİ:
bunun Arduino ile bir alakası yok. Nasıl kurarsanız kurun, verileri ne şekilde tutarsanız tutun Arduino ile bir ilgisi yok. Tek ilişki Arduino"nun buradaki verilere ulaşabilmesi ve kaydedilmiş işlemleri yapabilmesi. Web siteniz bir sunucu olarak görülecektir.
Bundan dolayı veri tabanı detayları Arduino ile ilgili değildir. Nasıl kolayınıza gelirse öyle yapabilrsiniz. Gereken, veri tabanı oluşturulduktan sonra arka planda bir sunucu koduyla (PHP gibi) verilerin ağdan gelen isteklere / isteyenlere uaştırılması. HTTP GET, PUT, POST gibi yöntemlerle Arduino - WebSitesi iletişimi geliştirilebilir.
ARDUINO:
Genelde Arduino UNO'ların ağ bağlantı yetenekleri yok. Fakat doğru model seçiliirse WIFI ile ağa ulaşmak (LOCAL veya INTERNET) veya ağ üzerinde olup değişik servisler sunmak mümkün. Web bağlantısı hem sunucu olarak hem de kullanıcı olarak yapılabilir. Verilerin gizlilik detaylarına göre HTTP veya HTTPS yöntemleri ile web sitenizle ilişki kurulup veri alış verişi yapılabilir. HTTP GET, PUT, POST gibi yöntemlerle Arduino - WebSitesi iletişimi geliştirilebilir.
Arduino dünyasında WIFI yetenekli modeller arasında ESP8266ö WEMOS D1mini, veya da ESP32 gibi modeller çok popülerdir. Bunlarla başlamanız hem projeniz için daha verimli olur, hem de örnek kod bulmak bakımından kolay olur.
Proje modeliniz IOT modeline uymaktadır ve bugünlerde en çok denenen modellerden biridir. Bundan dolayı, bu şekilde çalışan bir sürü projeyi IOT anahtar kelimesi ile araştırıp fikir alabilirsiniz.
Eğer çalışma ortamınızda Arduino ve web sitesi ilişkisini WEB kullanmadan yapmak isterseniz, o zaman da Espressif firmasının ESPNOW denen, WIFI kullanan fakat Internet ve Router gibi araçları gerektirmeyen bir protokolu da işinize yarayabilir.
İyi çalışmalar.