Kimlik Doğrulamada Dijital Dönüşüm: Biyometrik Güvenlik Sistemleri

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve kullanım kolaylığı bakımından biyometrik verilerle günlük hayatımızda sık sık karşılaşmaktayız. Yüzümüz veya parmak izimiz ile cep telefonlarımızı kullanabiliyor ya da çalıştığımız iş yerine giriş yapabiliyor, telefonumuza sesli komutlar vererek istediğimiz kişileri arayabiliyor, akıllı televizyonlarımızda istediğimiz kanalı açabiliyor ve bankacılık işlemleri...

2024 Yılı ve Yakın Geleceğin Dünyası

Yılın son dönemine yaklaşırken Bill Gates yapay zekâ ile alakalı bir yazı yayımladı.

Bug Bounty: Siber Güvenlikte Ödül Avcılığı ve Kullanılan Araçlar

Bug Bounty nedir ve en çok kullanılan araçlar nelerdir? Siber güvenlik dünyasındaki bu önemli konuyu anlamak ve bu alanda faaliyet göstermek isteyenler için basit bir rehber sunuyoruz.

Asal Sayılar Kriptografide Neden ve Nasıl Kullanılır?

Kriptografi, bilgiyi korumak ve gizliliği sağlamak için kullanılan bir tekniktir. Bilginin istenmeyen kişiler tarafından okunamaması için uygulanan bir şifreleme yöntemidir.

Domain Admin’e Giden Yol: Sertifika Servisleri Part 2 (ESC4)

Bu yazıma daha önceden başlamış olduğum bir seri olan ve yerel ağ sızma testlerinde sıkça kullandığım bir saldırı senaryosu (ESC4) ile devam edeceğim.

Android SSL Pinning Bypass

SSL Pinning, mobil uygulamalarda güvenliği sağlamak için sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Bazı yöntemlerle Android SSL Pinning Bypass uygulanarak mobil uygulamaların güvenlik kontrolleri atlatılmaya çalışılır. Bunun sonucunda uygulamaların güvenlik mekanizmaları etkisiz hale getirilir, kullanıcıların güvenliği riske atılabilir ve uygulamanın bütünlüğü bozulabilir. Bu yazıda Android SSL Pinning’in nasıl bypass edilebileceğine dair adımlara ulaşabilirsiniz.

Siber Güvenlikte Ustalık Seviyesi Capture The Flag (CTF) Yarışmaları

Son dönemde siber güvenlik kavramı giderek karmaşıklaşan ve gelişen bir alan haline geldi. Bu bağlamda Capture The Flag (CTF) yarışmaları bilgi güvenliği uzmanlarına ve meraklılarına becerilerini sınamak, geliştirmek ve güncel tehditlere karşı hazırlıklı olmak için benzersiz bir platform sunuyor.

Elektrikli Araba Çağı: Akıllı Arabalarda Siber Güvenlik

Günümüzde otomobiller bir ulaşım aracından çok daha fazla özellik sunuyor. Akıllı arabalar; en son teknolojiyle donatılmış, internete bağlı, otonom sürüş özelliklerine sahip ileri teknoloji makinalar haline gelmeye başlamış olup ulaşıma konfor kazandırmaya hızla devam ediyor. Ancak bu dijital dönüşüm sadece sürücülerin hayatını kolaylaştırmakla kalmayıp aynı zamanda siber güvenlik için de yeni tehdit alanları oluşturuyor. Otomobiller daha akıllı hale geldikçe, kötü niyetli saldırılar için hedef haline geliyor. Bu yazıda; akıllı elektrikli arabaların güvenlik üzerindeki etkilerini inceleyecek ve bu büyüyen tehdide karşı korunmanın neden önemli olduğunu açıklayarak tedbir yöntemlerine değinecek, siber dünyanın otomotiv sektörünü nasıl etkilediğini ve güvenli bir sürüş deneyiminin nasıl sağlanacağını açıklamaya çalışacağız.

İki ayrı Fortigate FW ile Aktif ve Pasif Cihazlara Ayrı MGMT IP’sinden Erişilebilir Cluster Yapı Oluşturma

İki ayrı Fortigate Firewall kullanarak aktif ve pasif cihazları içeren bir küme yapı oluşturmak hem ağ güvenliğini sağlamak hem de yüksek erişilebilirlik elde etmek için etkili bir stratejidir. Bu yazıda, iki Fortigate Firewall kullanarak bu tip bir Cluster yapısı nasıl oluşturulur, adım adım ele alacağız.